Ankštiniai/Receptai/Užkandžiai/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų
Avinžirnių traškučiai – „spragtukai“su prieskoniais


Avinžirnių traškučiai – „spragtukai”su prieskoniais
Šį patiekalą ruošiu ir suaugusiems ir vaikams, tik prieskoniai skiriasi. Kažkada dariau įrašą su savo dukters gimtadieniu – ten irgi ant stalo buvo.Nuotraukoje Giedrės Renevės versija. Ji rašo: "Šiandien su 4 metų sūnumi gaminome seniai pamirštą užkandį – avinžirnių traškučius. Išgirdęs šią idėją, jis buvo nelabai sužavėtas, bet paragavęs sako "O! Sprogsta burnoje kaip spragtukai!"Išorė traški, o vidus – minkštas. Tikri spragtukai.
Ingredientai
- avinžirnių
- druskos
- saldžiosios paprikos miltelių
Gaminimo žingsniai
- Parą mirkyti avinžirniai, vėliau praskalauti ir apvirti. Galima naudoti ir konservuotus, tik namie paruošti bus skanesni ir su daugiau vertingų medžiagų. Išmirkę daugiau dalį galite porcijomis užšaldyti.
- Pabarstyti druska ir saldžiąja paprika (prieskonių milteliai).
- Lengvai pakepinti orkaitėje + 200 C apie 15 minučių.