Ankštiniai/Augalinė mityba/Kūdikiams nuo 8 mėn./Receptai/Užkandžiai
Avinžirnių humusas su daržovių lazdelėmis


Avinžirnių humusas su daržovių lazdelėmis
Lengvas ir maistingas užkandis, kurį tinka valgyti su įvairiausiomis šviežiomis daržovėmis, o svarbiausia – patiks ir mažiesiems. Skanaus!
Ingredientai
- 200 g avinžirnių
- 1 vnt. saldžiosios paprikos
- 2-3 v. š. skysčio nuo avinžirnių
- 2 v. š. 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- paprikos prieskonių pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Iš vakaro užmerkiame avinžirnius, kitą dieną juos išverdame.
- Papriką supjaustome kubeliais.
- Sudedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus, pabarstome prieskoniais.
- Kepame 160 C laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
- Atvėsusius avinžirnius ir papriką sudedame į smulkintuvą.
- Ten pat sudedame česnaką, pipirus, druską, paprikos prieskonius ir įpilame alyvuogių aliejų bei skystį nuo avinžirnių.
- Viską susmulkiname iki vienalytės konsistencijos.
- Patiekiame su supjaustytais lazdelėmis agurkais, morkomis ir moliūgais.Recepto autorė Raminta