Šokoladinis tortas su ispaninio šalavijo sėklų džemu
Ispaninis šalavijas (čija) – tai sėklos, kurios brinkdamos į save pritraukia dvidešimt kartų daugiau vandens, nei sveria pačios. 15-20 minučių brinkdamos sukuria minkštos želė tekstūros desertus. Jos vertinamos kaip ypač vertingas produktas, kupinas omega3, kalcio ir kitų mikroelementų.
Ingredientai
Pagrindui (15 cm forma atsegamais kraštais):
- 200 g maltų migdolų
- 3 v.š. kokosų aliejaus šilto
- 2 v.š. klevų sirupo
Ispaninio šalavijo (chia) sėklų džemui:
- 150 g uogų šaldytų
- 30 g ispaninio šalavijo sėklų
- 1 v.š. klevų sirupo
Šokoladiniam kremui:
- 200 g anakardžių riešutų
- 200 g kokosų pieno kietosios baltos dalies
- 50 g tamsaus šokolado
- 3 v.š. klevų sirupo
Gaminimo žingsniai
Pagrindui:
- Formą ištiesiame kepimo popieriumi, kad lengviau išsiimtų.
- Visus pagrindui skirtus ingredientus sumaišome ir masę prispaudžiame prie formos dugno ir šonų.
Džemui:
- Uogas sudedame į mažą puodą ir lėtai užverdame kartaispamaišydami.
- Patriname uogas šakute, išjungiame ugnį, suberiame ispaninio šalavijo sėklas ir klevų sirupą. Išmaišome ir paliekame išbrinkti ir atvėsti.
- Atvėsusį džemą sudedame ant jau paruošto torto pagrindo,išlyginame paviršių.
Kremui:
- Anakardžių riešutus mirkome vandenyje pernakt. Taip pat galite šaldytuve palikti kokosų pieno skardinę, taip riebioji dalis labiau sukietės ir lengviau bus ją nukabinti.
- Garų vonelėje ištirpiname šokoladą.
- Į maisto smulkintuvąsu S formos peiliu sudedame išmirkytus anakardžių riešutus, kokosų pieno baltąją dalį, tirpintą šokoladą, klevų sirupą ir malame, kol gausis vientisa masė.
- Masę supilame ant džemo ir paliekame šaldytuve per naktį sustingti.Recepto ir nuotraukos autorė Audrone Slovecke