Šokoladinis tortas su ispaninio šalavijo sėklų džemu
Vaida Kurpienė
Ispaninis šalavijas (čija) – tai sėklos, kurios brinkdamos į save pritraukia dvidešimt kartų daugiau vandens, nei sveria pačios. 15-20 minučių brinkdamos sukuria minkštos želė tekstūros desertus. Jos vertinamos kaip ypač vertingas produktas, kupinas omega3, kalcio ir kitų mikroelementų.
Formą ištiesiame kepimo popieriumi, kad lengviau išsiimtų.
Visus pagrindui skirtus ingredientus sumaišome ir masę prispaudžiame prie formos dugno ir šonų.
Džemui:
Uogas sudedame į mažą puodą ir lėtai užverdame kartaispamaišydami.
Patriname uogas šakute, išjungiame ugnį, suberiame ispaninio šalavijo sėklas ir klevų sirupą. Išmaišome ir paliekame išbrinkti ir atvėsti.
Atvėsusį džemą sudedame ant jau paruošto torto pagrindo,išlyginame paviršių.
Kremui:
Anakardžių riešutus mirkome vandenyje pernakt. Taip pat galite šaldytuve palikti kokosų pieno skardinę, taip riebioji dalis labiau sukietės ir lengviau bus ją nukabinti.
Garų vonelėje ištirpiname šokoladą.
Į maisto smulkintuvąsu S formos peiliu sudedame išmirkytus anakardžių riešutus, kokosų pieno baltąją dalį, tirpintą šokoladą, klevų sirupą ir malame, kol gausis vientisa masė.
Masę supilame ant džemo ir paliekame šaldytuve per naktį sustingti.Recepto ir nuotraukos autorė Audrone Slovecke