fbpx

Naminė varškė

Naminė varškė

Vaida Kurpienė
Ar kada giminote varškę namuose? Pabandykit – tikrai paprasta ir labai skanu. Tinka lietinių įdarams, blynams, makaronams paskaninti, troškiniams pagardinti.
Desertai
Europietiška

Reikės

  • marlės arba sietelio

Ingredientai
  

  • kefyro 2,5 proc., Kiekis priklauso nuo to kiek norėsite pasigaminti.

Gaminimo žingsniai
 

  • Kefyrą perpilame į šaldymui skirtą tarą ir dedame į šaldiklį. Paliekame šaldiklyje per naktį. Jokiu būdu nedėkite su pakeliu, nes tokia tara nėra skirta šaldyti. Į maistą išsiskirs polimerai, kitaip sakant, – plastmasė.
  • Ryte ištraukiame sušalusį kefyrą.
  • Sudedame kefyrą į marlę arba sietelį ir paliekame porai valandų nuvarvėti – turime natūralią varškę.

Patarimas

Iš 0.9 kg kefyro išeina 0,21 kg varškės.
Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų, Pieno produktai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba