Naminė varškė
Ar kada giminote varškę namuose? Pabandykit – tikrai paprasta ir labai skanu. Tinka lietinių įdarams, blynams, makaronams paskaninti, troškiniams pagardinti.
Reikės
- marlės arba sietelio
Ingredientai
- kefyro 2,5 proc., Kiekis priklauso nuo to kiek norėsite pasigaminti.
Gaminimo žingsniai
- Kefyrą perpilame į šaldymui skirtą tarą ir dedame į šaldiklį. Paliekame šaldiklyje per naktį. Jokiu būdu nedėkite su pakeliu, nes tokia tara nėra skirta šaldyti. Į maistą išsiskirs polimerai, kitaip sakant, – plastmasė.
- Ryte ištraukiame sušalusį kefyrą.
- Sudedame kefyrą į marlę arba sietelį ir paliekame porai valandų nuvarvėti – turime natūralią varškę.
Patarimas
Iš 0.9 kg kefyro išeina 0,21 kg varškės.