Viso grūdo avižiniai varškės vafliai
Vasarą besilepinantiems atostogomis niekur nereikia skubėti, todėl galime pasimėgauti gardžiais ir saldžiais pusryčiais. Skanaus.
Ingredientai
- 500 g varškės
- 300 g avižinių miltų
- 4 vnt. kiaušinių
- 100 ml graikiško jogurto
- 3 v. š. lydyto sviesto
- nerafinuoto cukraus pagal skonį
- druskos pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Varškę, kiaušinius su druska ir cukrumi ištriname smulkuntuvu (blenderiu).
- Į varškės masę pilame ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
- Kartu supilame graikišką jogurtą, suberiame miltus.
- Viską išmaišome iki vienalytės masės. Tešla turi būti tirštos konsistencijos.
- Gautai masei leidžiame pastovėti apie 15 minučių.
- Įkaitiname vaflių keptuvę. Patepame augaliniu sviestu arba aliejumi.
- Dedame po šaukštą tešlos ir kepame, kol gražiai paruduos.
- Valgome su graikišku jogurtu, medumi, uogomis.Recepto autorė Kristina Valaitienė