Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Viso grūdo avižiniai varškės vafliai
Vaida Kurpienė
Vasarą besilepinantiems atostogomis niekur nereikia skubėti, todėl galime pasimėgauti gardžiais ir saldžiais pusryčiais. Skanaus.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
25
minutes
min
Gaminimas
15
minutes
min
Iš viso
40
minutes
min
Desertai, Pusryčiams
Europietiška
5
porcijos
Ingredientai
500
g
varškės
300
g
avižinių miltų
4
vnt.
kiaušinių
100
ml
graikiško jogurto
3
v. š.
lydyto sviesto
nerafinuoto cukraus
pagal skonį
druskos
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Varškę, kiaušinius su druska ir cukrumi ištriname smulkuntuvu (blenderiu).
Į varškės masę pilame ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Kartu supilame graikišką jogurtą, suberiame miltus.
Viską išmaišome iki vienalytės masės. Tešla turi būti tirštos konsistencijos.
Gautai masei leidžiame pastovėti apie 15 minučių.
Įkaitiname vaflių keptuvę. Patepame augaliniu sviestu arba aliejumi.
Dedame po šaukštą tešlos ir kepame, kol gražiai paruduos.
Valgome su graikišku jogurtu, medumi, uogomis.
Recepto autorė Kristina Valaitienė
---
Nuo 1 metų, Pieno produktai