
Brokolių sriuba su avinžirnių spragtukais
Nėra nieko greičiau ir paprasčiau už trintą sriubą. Kaip alternatyvą sriubos tirštumui išgauti, siūlome įprastą bulvę keisti ankštinėmis daržovėmis – avinžirniais.
Ingredientai
- 200 g brokolių
- 125 g avinžirnių virtų
- 100 ml grietinėlės
- 1 riekelės pilno grūdo duonos džiovintos
- 1 v. š. avinžirnių spragtukų
- 1 v. š. saulėgrąžų pakepintų
- druskos pagal skonį
- saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Brokolį supjaustome, sudedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame, kol suminkštės.
- Įkaitiname keptuvę ir ant silpnos ugnies pakepiname saulėgrąžas ir avinžirnius.
- Išvirus brokoliams, nupilame šiek tiek vandens, suberiame virtus avinžirnius ir viską sutriname iki vienalytės tyrelės.
- Spragtukams: avinžirnius pabarstome druska ir saldžiąja paprika ir lengvai pakepiname orkaitėje + 200 C apie 15 minučių.
- Sriubą pagardiname grietinėle ir druska.Patiekiame su avinžirnių spragtukais, saulėgrąžomis ar pilno grūdo džiovintos duonos riekele.Recepto autorė Giedrė Renevė

