Ankštiniai/Pagrindinis patiekalas/Pieno produktai/Pusryčiams/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Varškės virtinukai su raudonaisiais lęšiais
Varškės virtinukai su raudonaisiais lęšiais
Virtinukai – ne tik skanūs, bet ir maistingi, pagardinti lęšiais, ispaninio šalavijo (chia) sėklomis. Skanu patiekus su natūraliu jogurtu.
Ingredientai
- 180 g varškės 9 proc. riebumo
- 1 kiaušinio
- 1 v. š. raudonųjų lęšių
- 1 a. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
- 1 žiupsn. druskos
Gaminimo žingsniai
- Šaukštelį ispaninio šalavijo (chia) sėklų ir šaukštą raudonų lęšių sumalame kavamale iki miltų.
- Varškę pertriname per sietelį, įmušame kiaušinį, suberiame druską su paruoštais miltais ir viską išmaišome iki vientisos masės.
- Paliekame išbrinkti apie 20 minučių.
- Iš gautos tešlos formuojame apvalius rutuliukus ir juos verdame pasūdytame vandenyje.
- Kai virtinukai pakyla į vandens paviršių, verdame apie 3 minutes.Recepto autorė: Vaida Jonikaitytė