Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Varškės virtinukai su raudonaisiais lęšiais
Vaida Kurpienė
Virtinukai – ne tik skanūs, bet ir maistingi, pagardinti lęšiais, ispaninio šalavijo (chia) sėklomis. Skanu patiekus su natūraliu jogurtu.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
5
minutes
min
Gaminimas
35
minutes
min
Iš viso
40
minutes
min
Pagrindinis patiekalas, Pusryčiams
Europietiška
2
porcijos
Ingredientai
180
g
varškės
9 proc. riebumo
1
kiaušinio
1
v. š.
raudonųjų lęšių
1
a. š.
ispaninio šalavijo sėklų
(chia)
1
žiupsn.
druskos
Gaminimo žingsniai
Šaukštelį ispaninio šalavijo (chia) sėklų ir šaukštą raudonų lęšių sumalame kavamale iki miltų.
Varškę pertriname per sietelį, įmušame kiaušinį, suberiame druską su paruoštais miltais ir viską išmaišome iki vientisos masės.
Paliekame išbrinkti apie 20 minučių.
Iš gautos tešlos formuojame apvalius rutuliukus ir juos verdame pasūdytame vandenyje.
Kai virtinukai pakyla į vandens paviršių, verdame apie 3 minutes.
Recepto autorė: Vaida Jonikaitytė
---
Ankštiniai, Nuo 1 metų, Pieno produktai