Naminė avižinė duona be glitimo
Netoleruojantiems ar vengiantiems glitimo – ši duona palengvins kasdienybę. Kai nėra idėjų patiekalams, o ir ilgai užtrukti virtuvėje nesinori – kepkite duoną. Ją patieksite ne kartą ir su įvairiais produktais.
Ingredientai
- 300 g avižų dribsnių pilno grūdo
- 200 g jogurto
- 1 kiaušinio
- 1 v. š. kmynų
- ½ a. š. druskos
Gaminimo žingsniai
- Visus ingredientus sumaišome.
- Šlapiomis rankomis formuojame duonos kepalą skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi.
- Kepame apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
- Galima patiekti kaip sumuštinį su sviestu ir sūriu.Recepto ir nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
Patarimas
Kad duona nebūtų kieta, suvyniojame dar karštą duoną į sudrėkintą rankšluostį.