Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Naminė avižinė duona be glitimo
Vaida Kurpienė
Netoleruojantiems ar vengiantiems glitimo - ši duona palengvins kasdienybę. Kai nėra idėjų patiekalams, o ir ilgai užtrukti virtuvėje nesinori - kepkite duoną. Ją patieksite ne kartą ir su įvairiais produktais.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
30
minutes
min
Iš viso
45
minutes
min
Garnyras
Europietiška
4
porcijos
Ingredientai
300
g
avižų dribsnių
pilno grūdo
200
g
jogurto
1
kiaušinio
1
v. š.
kmynų
½
a. š.
druskos
Gaminimo žingsniai
Visus ingredientus sumaišome.
Šlapiomis rankomis formuojame duonos kepalą skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi.
Kepame apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Galima patiekti kaip sumuštinį su sviestu ir sūriu.
Recepto ir nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
Patarimas
Kad duona nebūtų kieta, suvyniojame dar karštą duoną į sudrėkintą rankšluostį.
---
Kruopos, Nuo 1 metų