Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų/Vaisiai
Orkaitėje kepti obuoliai su pistacijomis ir anakardžių riešutais
Orkaitėje kepti obuoliai su riešutais
Ingredientai
- Obuoliai
- Pistacijos
- Moliūgų sėklos
- Anakardžio riešutai
- Ispaninio šalavijo (čija) sėklų
- Dygliuotojo ožerskio (goji) uogų
- 0.5 a.š. nerafinuoto cukraus jis reikalingas tik tuo atveju, jei obuoliai yra rūgštūs
Gaminimo žingsniai
- Truputį išskobiame obuolių vidų – išimame sėklas.
- Riešutus galima smulkinti peiliu arba su 'S' peiliukus turinčiu virtuvinių kombainu.
- Obuolį įdarome pistacijų, moliūgų sėklų, anakardžio riešutų ir goji uogų mišiniu.
- Jeigu obuoliai rūgštūs – galima į riešutų mišinį įdėti pusę šaukštelio nerafinuoto cukraus ar cukraus pakaitalo- agavų ar klevų sirupo.
- Obuolius pašauname kepti į 170 Celsijaus laipsnių orkaitę. Jei kepate vieną ar porąobuolių galite gaminti keptuvėje įpylę kelis šaukštus vandens ir uždengę, darkitas variantas – garinti. Patogu ir prižiūrėti nereikia.
- Kepame, kol obuoliaisuminkštėja. Kepimo laikas skirsis priklausomai nuo obuolių dydžio. Šį kartąkepta uždarame stikliniame inde 30 minučių.
Patarimas
Kepti obuoliai skanūs tiek šilti, tiek kambario temperatūros.