fbpx

Orkaitėje kepti obuoliai su pistacijomis ir anakardžių riešutais

Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų/Vaisiai

Orkaitėje kepti obuoliai su pistacijomis ir anakardžių riešutais

Orkaitėje kepti obuoliai su riešutais

Orkaitėje kepti obuoliai su riešutais

Vaida Kurpienė
Desertai
Europietiška

Ingredientai
  

  • Obuoliai
  • Pistacijos
  • Moliūgų sėklos
  • Anakardžio riešutai
  • Ispaninio šalavijo (čija) sėklų
  • Dygliuotojo ožerskio (goji) uogų
  • 0.5 a.š. nerafinuoto cukraus jis reikalingas tik tuo atveju, jei obuoliai yra rūgštūs

Gaminimo žingsniai
 

  • Truputį išskobiame obuolių vidų – išimame sėklas.
  • Riešutus galima smulkinti peiliu arba su 'S' peiliukus turinčiu virtuvinių kombainu.
  • Obuolį įdarome pistacijų, moliūgų sėklų, anakardžio riešutų ir goji uogų mišiniu.
  • Jeigu obuoliai rūgštūs – galima į riešutų mišinį įdėti pusę šaukštelio nerafinuoto cukraus ar cukraus pakaitalo- agavų ar klevų sirupo.
  • Obuolius pašauname kepti į 170 Celsijaus laipsnių orkaitę. Jei kepate vieną ar porąobuolių galite gaminti keptuvėje įpylę kelis šaukštus vandens ir uždengę, darkitas variantas – garinti. Patogu ir prižiūrėti nereikia. 
  • Kepame, kol obuoliaisuminkštėja. Kepimo laikas skirsis priklausomai nuo obuolių dydžio. Šį kartąkepta uždarame stikliniame inde 30 minučių.

Patarimas

Kepti obuoliai skanūs tiek šilti, tiek kambario temperatūros.
Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų, Vaisiai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba