Žuvienė su jūros lydeka ir daržovėmis
Ar jūsų vaikai mėgsta žuvį? Kokią renkatės dažniausiai, ką su ja gaminate? Siūlau maistingą žuvies sriubą, kuri tinka visai šeimai. Sriubai galite naudoti turimos mėgstamos žuvies filė ir žuvies likučius. Jei gaminate vaikams, svarbu, kad nebūtų žuvyje nebūtų ašakų, kaulų
Ingredientai
- 300 g jūros lydekos galvos, uodegos, kitų dalių
- 150 g žuvies jūros lydekos ar kitos
- 100 g pastarnoko šaknies
- 100 g ropės
- 1 vnt. morkos
- 0,5 saliero stiebo
- 1 vnt. svogūno
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- kvapiųjų pipirų pagal skonį
- gvazdikėlių pagal skonį
- lauro lapelių pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Išverdame žuvies sultinį. Iš turimos žuvies dalių, gali būti galva, uodega, pelekai, stuburinis kaulas, išvirkite žuvų nuovirą.
- Dedame morką, svogūną, saliero, lauro lapelį, gvazdikėlį, kvapiųjų pipirų, druskos ir verdame apie 1 val.
- Vėliau išvirusį sultinį perkošiame ir įpilame į puodą.
- Sultinį vėl užverdame ir dedame susmulkintas morkas, pastarnoką, salierą, ropę, česnaką ir verdame kelias minutes.
- Sudedame žuvies gabalėlius, paverdame apie 5 minutes.
- Išvirus, sriubą paliekame dar kelioms minutėms pastovėti. Pagardinimui tinka petražolės. Recepto autorė Lina Vaitiekūnienė