Vištienos kukuliai vaikams su daržovėmis
Vaikų pietų dėžutės turinys, dažnas mūsų galvos skausmas. Norisi, kad vaikas ne tik skaniai, bet ir sveikai pavalgytų. Mes gyvename Londone, o mano vienuolikmetis griežtai atsisakė mokyklos maitinimo. Pasirinko neštis priešpiečių dėžutę kasdien. Toks maitinimo principas, dažnai asocijuojasi su kasdienių sumuštinių tepimu. Man tai nepriimtina ir mano vaikas į mokyklą nešasi namuose pagamintą maistą.
Taigi viena iš tokių versijų – sultingi vištienos filė kamuoliukai. Patiekalą galima valgyti tiek karštą, tiek ir kambario temperatūros. Skonis išlieka puikus! O gaminti galima visai šeimai.
‘Kamuoliukai’, kurie kaskart gali būti vis skirtingi skonio, priklausomai kokius prieskonius ar daržoves naudosite. Vaizduotei ir eksperimentams ribų nėra!
Autorė dviejų vaikų mama Donata Jokšienė.
Vištienos kukuliai vaikams su daržovėmis
Ingredientai
- 225 g vidinių vištienos krūtinėlių mėsos
- 40 g morkų
- 40 g cukinijos
- 40 g svogūno pjaustyto
- 1 česnako ( kas mėgsta gali didelė skiltelė, kas mėgsta gali būti ir daugiau
- 1 kiaušinis mažas
- Žiupsnelis druskos bei pipirų
- Žiupsnelis šviežios kalendros ar petražolių
- Lydyto sviesto kepimui
Gaminimo žingsniai
- Susmulkiname česnakus ir svogūnus.
- Smulkiai sutarkuojame morkas bei cukinijas.
- Vidines vištienos filė sudedame į virtuvinį kombainą ir susmulkiname. Galite naudoti mėsmalę). Konsistencija turi būti kaip maltos mėsos.
- Į susmulkintą mėsą sudedame paruoštas daržoves bei prieskonius, įmušame kiaušinį ir viską gerai permaišome.
- Iš gautos masės formuojame mini kamuoliukus ir lengvai apkepame ant lydyto sviesto. Svarbiausia – neperkepti, nes mėsa liks sausa ir sprangi.