fbpx

Raudonųjų lęšių troškinys su daržovėmis

Ankštiniai/Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai

Raudonųjų lęšių troškinys su daržovėmis

Raudonųjų lęšių troškinys su daržovėmis

Vaida Kurpienė
Lęšių troškinys. Sotus, maistingas ir šildantis maistas pietums, ypatingai skanus po žiemos linksmybių lauke.
Pasiruošimas 10 minutes
Gaminimas 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3 porciijos

Ingredientai
  

  • 0,5 l vandens
  • 1 brokolio
  • 1 morkos
  • 2 saujų šparaginių pupelių
  • 4 v. š. raudonųjų lęšių
  • 20 g pomidorų tyrės
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 lauro lapelio
  • druskos pagal skonį
  • saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Į puodą sudedame nuplautas ir supjaustytas daržoves: morkas, brokolį, šparagines pupeles.
  • Pagardiname druską, saldžiosios paprikos milteliais, lauro lapeliu ir įpilame pomidorų tyrę, vandens, kad jis apsemtų daržoves ir verdame kelias minutes.
  • Suberiame lęšius, smulkintą česnaką ir paverdame, kol lęšiai suminkštės.
  • Išjungiame viryklę ir paliekame, kad troškinys dar šiek tiek pastovėtų.
    Recepto autorė Giedrė Renevė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba