

Raudonųjų lęšių troškinys su daržovėmis
Lęšių troškinys. Sotus, maistingas ir šildantis maistas pietums, ypatingai skanus po žiemos linksmybių lauke.
Ingredientai
- 0,5 l vandens
- 1 brokolio
- 1 morkos
- 2 saujų šparaginių pupelių
- 4 v. š. raudonųjų lęšių
- 20 g pomidorų tyrės
- 1 skiltelės česnako
- 1 lauro lapelio
- druskos pagal skonį
- saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Į puodą sudedame nuplautas ir supjaustytas daržoves: morkas, brokolį, šparagines pupeles.
- Pagardiname druską, saldžiosios paprikos milteliais, lauro lapeliu ir įpilame pomidorų tyrę, vandens, kad jis apsemtų daržoves ir verdame kelias minutes.
- Suberiame lęšius, smulkintą česnaką ir paverdame, kol lęšiai suminkštės.
- Išjungiame viryklę ir paliekame, kad troškinys dar šiek tiek pastovėtų.Recepto autorė Giedrė Renevė