Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 3 metų
Cukinijų apkepas su morkomis ir kietuoju sūriu
Cukinijų apkepas su morkomis ir kietuoju sūriu
Cukinija išsiskiria dviejų mineralų – mangano bei vario – gausa. Varis padeda raudonųjų ląstelių gamybai, reguliuoja kraujospūdį, aktyvina imuninę sistemą, užtikrina kaulų, jungiamojo audinio vystymąsi bei palaikymą. Manganas yra mikroelementas, kurio mūsų organizmui reikia mažais kiekiais. Tačiau, ši medžiaga būtina normaliam smegenų, nervų sistemos ir daugelio fermentinių sistemų darbui.
Ingredientai
- 1 cukinijos didesnės
- 2 morkų
- 2 kiaušinių
- 40 g kietojo sūrio
- 1 v.š. avižų miltų
- 1 saujos krapų
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Cukiniją sutarkuojame stambia trintuve ir cukiniją, šiek tiek pasūdome.
- Susidariusį skystį nusunkiame.
- Taip pat sutarkuojame stambia trintuve ir morką.
- Sumaišome tarkuotas daržoves, įpilame išplaktus kiaušinius, suberiame avižų miltus, sūrį ir smulkintus krapus.
- Gautą masę sukrečiame į lydytu sviestu pateptą kepimo formą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.Recepto autorė Kristina Valaitienė