Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 3 metų/Žuvis
Orkaitėje kepta dorada, įdaryta svogūnais ir česnaku
Orkaitėje kepta dorada, įdaryta svogūnais ir česnaku
Baltoji žuvis, kaip antai, dorada, atlantinė menkė, ešerys ar lynas, – idealus baltymų šaltinis, kuris mūsų organizme atlieka statybinę funkciją ir palaiko gerą raumenų bei kaulų būklę. Baltoji žuvis – geriausias atsakymas į klausimą, kuo paįvairinti mėsos prisotintą kasdienės mitybos racioną.
Ingredientai
- 1 dorados
- 10 g sviesto
- ¼ mėlynojo svogūno
- 3 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- čiobrelio pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Salotoms
- 2 2 vnt. pomidorų
- 1 1 vnt. agurko
- ¾ mėlynojo svogūno
- 1 a. š. balzamiko kremo
- druskos pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Žuvį aštriu peiliu įpjauname keletą kartų išilgai.
- Iš išorės įtriname druska, pipirais ir čiobreliais.
- Į žuvies vidų dedame smulkintą svogūną, česnaką ir sviestą.
- Dedame paruoštą žuvį į kepimo indą ir kepame180 C orkaitėje, apie 35-40 minučių.
- Salotoms skirtus ingredientus supjaustome.
- Pagardiname druska, balzamiko kremu ir išmaišome.Recepto autorė Aurelija Zhemaitė