Mėsa/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Jautienos troškinys su pomidorais ir morkomis
Jautienos troškinys su pomidorais ir morkomis
Jautienoje gausu vitaminų: A – naudingo akims, PP – įeinančio į fermentų sudėtį, C – stiprinančio kraujagyslių sieneles, B6 ir B12 -aktyviai padedančių organizmui pasisavinti geležį.
Ingredientai
- 500 g jautienos
- 2 vnt. pomidorų
- 0,5 vnt. saldžiosios paprikos raudonosios
- 0,5 vnt. saldžiosios paprikos geltonosios
- 1 vnt. morkos
- 1 vnt. svogūno
- 2 a.š. lydyto sviesto
- 3 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- paprikos miltelių pagal skonį
- chmeli-suneli prieskonių mišinio pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepame plonai supjaustytą jautieną.
- Sudedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu ir verdame apie 1 valandą.
- Tuo metu, kol verda mėsa, keptuvėje ant lydyto sviesto pakepiname smulkintus svogūną, česnaką.
- Kartu sudedame stambiai pjaustytą papriką ir morką.
- Kubeliais supjaustome pomidorą ir sumaišome su daržovėmis.
- Pakepame dar keletą minučių.
- Į puodą su virta mėsa sukrečiame apkeptas daržoves.
- Pagardiname prieskoniais ir patroškiname keletą minučių.Recepto autorė Natalija Masevičienė