fbpx

Jautienos troškinys su pomidorais ir morkomis

Mėsa/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų

Jautienos troškinys su pomidorais ir morkomis

Jautienos troškinys su pomidorais ir morkomis

Vaida Kurpienė
Jautienoje gausu vitaminų: A – naudingo akims, PP – įeinančio į fermentų sudėtį, C – stiprinančio kraujagyslių sieneles, B6 ir B12 -aktyviai padedančių organizmui pasisavinti geležį.
Pasiruošimas 15 minutes
Gaminimas 1 hour 20 minutes
Iš viso 1 hour 35 minutes
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
4 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g jautienos
  • 2 vnt. pomidorų
  • 0,5 vnt. saldžiosios paprikos raudonosios 
  • 0,5 vnt. saldžiosios paprikos geltonosios
  • 1 vnt. morkos
  • 1 vnt. svogūno
  • 2 a.š. lydyto sviesto
  • 3 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį 
  • juodųjų pipirų pagal skonį 
  • paprikos miltelių pagal skonį 
  • chmeli-suneli prieskonių mišinio pagal skonį 

Gaminimo žingsniai
 

  • Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepame plonai supjaustytą jautieną.
  • Sudedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu ir verdame apie 1 valandą.
  • Tuo metu, kol verda mėsa, keptuvėje ant lydyto sviesto pakepiname smulkintus svogūną, česnaką.
  • Kartu sudedame stambiai pjaustytą papriką ir morką.
  • Kubeliais supjaustome pomidorą ir sumaišome su daržovėmis.
  • Pakepame dar keletą minučių.
  • Į puodą su virta mėsa sukrečiame apkeptas daržoves.
  • Pagardiname prieskoniais ir patroškiname keletą minučių.
    Recepto autorė Natalija Masevičienė
Daržovės, Mėsa, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba