Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Jautienos troškinys su pomidorais ir morkomis
Vaida Kurpienė
Jautienoje gausu vitaminų: A - naudingo akims, PP - įeinančio į fermentų sudėtį, C - stiprinančio kraujagyslių sieneles, B6 ir B12 -aktyviai padedančių organizmui pasisavinti geležį.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
1
hour
hr
20
minutes
min
Iš viso
1
hour
hr
35
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
4
porcijos
Ingredientai
500
g
jautienos
2
vnt.
pomidorų
0,5
vnt.
saldžiosios paprikos raudonosios
0,5
vnt.
saldžiosios paprikos geltonosios
1
vnt.
morkos
1
vnt.
svogūno
2
a.š.
lydyto sviesto
3
skiltelių
česnako
druskos
pagal skonį
juodųjų pipirų
pagal skonį
paprikos miltelių
pagal skonį
chmeli-suneli prieskonių mišinio
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepame plonai supjaustytą jautieną.
Sudedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu ir verdame apie 1 valandą.
Tuo metu, kol verda mėsa, keptuvėje ant lydyto sviesto pakepiname smulkintus svogūną, česnaką.
Kartu sudedame stambiai pjaustytą papriką ir morką.
Kubeliais supjaustome pomidorą ir sumaišome su daržovėmis.
Pakepame dar keletą minučių.
Į puodą su virta mėsa sukrečiame apkeptas daržoves.
Pagardiname prieskoniais ir patroškiname keletą minučių.
Recepto autorė Natalija Masevičienė
---
Daržovės, Mėsa, Nuo 1 metų