Žiedinio kopūsto kepsniukai su baziliku
Žiediniai kopūstai ne tik labai skani, maistinga, bet ir labai universali daržovė! Žiedinis kopūstas tinka daugybei įvairiausių patiekalų: nuo trintų sriubų iki kepsnių, traškioms salotoms, gardiems apkepams ir ne tik.
Ingredientai
- 300 g žiedinio kopūsto
- 2 v. š. avižų miltų
- 6 vnt. baziliko lapelių
- 2 vnt. česnako laiškų
- lydyto sviesto kepimui
Gaminimo žingsniai
- Žiedinį kopūstą sutarkuojame burokine tarka.
- Įmušame kiaušinį, suberiame miltus, pagardiname smulkintu baziliku ir gerai išmaišome.
- Iš gautos masės formuojame kepsnelius ir kepame įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto.
- Kepsnelius tiekiame su grietine ir raugintu agurku.Recepto autorė Kristina Valaitienė