Vištiena su gražgarsčių ir agurkų salotomis
Tai receptas didesniems vaikams ir jų tėveliams. Mažesniems ar kurie nori pavalgyti daugiau, puikiai šalia derės bulvės, virtos su lupena, grikiai ar rudi ryžiai. Jei vaikai nevalgo salotų, tai tiesiog šalia papjaustykite pagaliukais ar griežinėliais agurkų.
Ingredientai
- vištienos filė vidinės
- agurkų
- gražgarsčių
- citrinos sulčių
- lydyto sviesto kepimui
- alyvuogių aliejaus
- pipirų pagal skonį
- jodo pagal skonį
- druskos pagal skonį
- kario miltelių pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Dvi vidinės vištienos filė pjauname pusiau išilgai.
- Kepame ant lydyto sviesto, vartydami apie 5 min.
- Baigdami kepti barstome kario dulksna, vos vos pipirais ir druska.
- Susmulkiname gražgarstes ir agurkus.
- Gardiname su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis.
- Vištieną patiekiame šalia salotų.Recepto ir nuotraukos autorė: Jurana Jančaitienė