Ankštiniai/Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Pupelių troškinys su daržovėmis
Pupelių troškinys su šaldytu daržovių mišiniu
Pupelės – itin naudingas ir maistingas produktas. Jose gausu krakmolo ir kitų angliavandenių bei baltymų, taip pat beveik visų organizmui būtinų naudingų medžiagų: vitaminų C, B1, B2, B6, PP, kalio, cinko ir vario. Šiose ankštinėse daržovėse gausu sieros, kuri padeda įveikti žarnyno infekciją, reumatizmą, bronchų bei odos ligas. Tad drąsiai traukime jas į savo mitybos racioną.
Ingredientai
Troškiniui:
- 150 g pupelių
- 150 g daržovių mišinio šaldyto, brokolio, žiedinio kopūsto, morkų ar kt.
- 1 v. š. grietinės
- 1 v. š. lydyto sviesto
- persilado prieskonių mišinio pagal skonį
Salotoms:
- 2 vnt. morkų
- 1 skiltelės česnako
Gaminimo žingsniai
- Iš vakaro užmerkiame pupeles.
- Ryte paverdame apie 10 minučių ir paliekame puode, kad išbrinktų.
- Kol pupelės brinksta, keptuvėje ant lydyto sviesto lengvai apkepame šaldytas daržoves (gali būti šviežios).
- Į daržoves suberiame išbrinkusias pupeles, įdedame šaukštą grietinės, pagardiname persilado prieskoniais.
- Viską išmaišome, išjungiame viryklę ir paliekame pastovėti.
Salotoms:
- Nuvalytas ir nuplautas morkas sutarkuojame smulkia trintuve šiaudeliais.
- Įdedame susmulkintą česnaką ir išmaišome.Recepto autorė Liucija Makejeva