fbpx

Grikių miltų tortas su grietinėle ir šilauogėmis

Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 1 metų

Grikių miltų tortas su grietinėle ir šilauogėmis

Grikių miltų tortas su grietinėle ir šilauogėmis

Vaida Kurpienė
Argi nebūtų puiku kartu su mažaisiais pasigaminti sveikesnį desertą, kvepiantį uogomis? Išbandykite ir pasidalinkite ar patiko.
Pasiruošimas 30 minutes
Gaminimas 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Desertai
Europietiška
10 porcijos

Ingredientai
  

Biskvitui:

  • 2 stiklinių vandens šilto
  • 2 stiklinių grikių miltų
  • 150 g rudojo cukraus
  • 80 g kakavos
  • 2 a. š. aliejaus
  • druskos pagal skonį

Įdarui:

  • 500 g varškės
  • 200 g   grietinėlės 35 proc. riebumo
  • 150 g šilauogių tinka ir kitokios uogos
  • 5 v. š. arbatos ar sulčių biskvitų sulaistymui
  • 1 v. š. cukraus

Gaminimo žingsniai
 

  • Biskvitui skirtus ingredientus sumaišome.
  • Masę supilame į 16 cm kepimo formą.
  • Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes.
  • Grietinėlę išplakame maišytuvu (mikseriu) iki standumo.
  • Sudedame varškę su cukrumi ir išmaišome.
  • Atvėsusį biskvitą supjaustome į 4-5 dalis.
  • Kiekvieną dalį palaistome mėgstama arbata, tepame kremą ir dedame šilauoges.
  • Viską kartojame su kitu biskvitu. Paskutinį sluoksnį gausiai papuošiame uogomis.
  • Tortą palaikome šaldytuve mažiausiai 24 valandas, kuo ilgiau pastovės, tuo skanesnis bus.
    Recepto autorė Giedrė Renevė
Nuo 1 metų, Pieno produktai, Uogos

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba