Grikių miltų tortas su grietinėle ir šilauogėmis
Argi nebūtų puiku kartu su mažaisiais pasigaminti sveikesnį desertą, kvepiantį uogomis? Išbandykite ir pasidalinkite ar patiko.
Ingredientai
Biskvitui:
- 2 stiklinių vandens šilto
- 2 stiklinių grikių miltų
- 150 g rudojo cukraus
- 80 g kakavos
- 2 a. š. aliejaus
- druskos pagal skonį
Įdarui:
- 500 g varškės
- 200 g grietinėlės 35 proc. riebumo
- 150 g šilauogių tinka ir kitokios uogos
- 5 v. š. arbatos ar sulčių biskvitų sulaistymui
- 1 v. š. cukraus
Gaminimo žingsniai
- Biskvitui skirtus ingredientus sumaišome.
- Masę supilame į 16 cm kepimo formą.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes.
- Grietinėlę išplakame maišytuvu (mikseriu) iki standumo.
- Sudedame varškę su cukrumi ir išmaišome.
- Atvėsusį biskvitą supjaustome į 4-5 dalis.
- Kiekvieną dalį palaistome mėgstama arbata, tepame kremą ir dedame šilauoges.
- Viską kartojame su kitu biskvitu. Paskutinį sluoksnį gausiai papuošiame uogomis.
- Tortą palaikome šaldytuve mažiausiai 24 valandas, kuo ilgiau pastovės, tuo skanesnis bus.Recepto autorė Giedrė Renevė