Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Grikių miltų tortas su grietinėle ir šilauogėmis
Vaida Kurpienė
Argi nebūtų puiku kartu su mažaisiais pasigaminti sveikesnį desertą, kvepiantį uogomis? Išbandykite ir pasidalinkite ar patiko.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
30
minutes
min
Gaminimas
1
hour
hr
Iš viso
1
hour
hr
30
minutes
min
Desertai
Europietiška
10
porcijos
Ingredientai
Biskvitui:
2
stiklinių
vandens
šilto
2
stiklinių
grikių miltų
150
g
rudojo cukraus
80
g
kakavos
2
a. š.
aliejaus
druskos
pagal skonį
Įdarui:
500
g
varškės
200
g
grietinėlės
35 proc. riebumo
150
g
šilauogių
tinka ir kitokios uogos
5
v. š.
arbatos
ar sulčių biskvitų sulaistymui
1
v. š.
cukraus
Gaminimo žingsniai
Biskvitui skirtus ingredientus sumaišome.
Masę supilame į 16 cm kepimo formą.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes.
Grietinėlę išplakame maišytuvu (mikseriu) iki standumo.
Sudedame varškę su cukrumi ir išmaišome.
Atvėsusį biskvitą supjaustome į 4-5 dalis.
Kiekvieną dalį palaistome mėgstama arbata, tepame kremą ir dedame šilauoges.
Viską kartojame su kitu biskvitu. Paskutinį sluoksnį gausiai papuošiame uogomis.
Tortą palaikome šaldytuve mažiausiai 24 valandas, kuo ilgiau pastovės, tuo skanesnis bus.
Recepto autorė Giedrė Renevė
---
Nuo 1 metų, Pieno produktai, Uogos