Cukinijų, bulvių ir morkų apkepas
Šis apkepas – tai būdas nestovėti prie keptuvės ir nestebėti blynų, kad neprisviltų, o verčiant juos, kad nesubyrėtų.
Ingredientai
- 2 cukinijų jaunų
- 4 bulvių
- 2 morkų
- 40 g kietojo sūrio
- 1 v.š. lydyto sviesto
- 1 saujos svogūnų laiškų
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Cukiniją sutarkuojame stambia trintuve, šiek tiek pasūdome ir susidariusį skystį nusunkiame.
- Taip pat sutarkuojame stambia trintuve ir morkas su bulvėmis.
- Sumaišome tarkuotas daržoves, suberiame smulkintus svogūno laiškus ir pagardiname prieskoniais.
- Gautą masę sudedame į lydytu sviestu pateptą kepimo formą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minučių.
- Apibarstome tarkuotų sūriu ir dar pakepame apie 5 minutes.Recepto autorė Kristina Valaitienė