Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Cukinijų, bulvių ir morkų apkepas
Vaida Kurpienė
Šis apkepas – tai būdas nestovėti prie keptuvės ir nestebėti blynų, kad neprisviltų, o verčiant juos, kad nesubyrėtų.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
35
minutes
min
Iš viso
50
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
4
porcijos
Ingredientai
2
cukinijų
jaunų
4
bulvių
2
morkų
40
g
kietojo sūrio
1
v.š.
lydyto sviesto
1
saujos
svogūnų laiškų
druskos
pagal skonį
juodųjų pipirų
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Cukiniją sutarkuojame stambia trintuve, šiek tiek pasūdome ir susidariusį skystį nusunkiame.
Taip pat sutarkuojame stambia trintuve ir morkas su bulvėmis.
Sumaišome tarkuotas daržoves, suberiame smulkintus svogūno laiškus ir pagardiname prieskoniais.
Gautą masę sudedame į lydytu sviestu pateptą kepimo formą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minučių.
Apibarstome tarkuotų sūriu ir dar pakepame apie 5 minutes.
Recepto autorė Kristina Valaitienė
---
Daržovės, Nuo 3 metų