Bruschetta su vyšniniais pomidorais
Puikus užkandis, kvepiantis Italija. Rekomenduojame išbandyti.
Ingredientai
- 90 g ruginės duonos viso grūdo, bemielės
- 5 vnt. pomidorų vyšninių
- 1,5 v.š. alyvuogių aliejaus
- 5 g balzaminio acto perlų
- 1 skiltelės česnako
- 3 lapelių baziliko
Gaminimo žingsniai
- Duonos riekeles apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Šiek tiek paskrudiname 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Paskrudintą duoną įtriname česnaku.
- Pomidorus supjaustome nedideliais kubeliais, sėklas ir skystį pašaliname.
- Sumaišome su susmulkintu baziliku, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Uždedame pomidorų masę ant skrudintos duonos.
- Ant viršaus apibarstome keliais balzaminio acto perlais.Recepto autorė: Raminta