Kalakutienos ir daržovių kotletukai
Ar duodate savo vaikams šviežių burokėlių? Mažyliai jų dar nesuvirškins, bet prakutę darželinukai gali iš jų gauti daugybę vertingų medžiagų. Svarbu supjaustyti ypač smulkiais šiaudeliais. Šalia patiekiame kitų daržovių ir mėsos. Jūsų ir vaikų organizmai padėkos už tokį sprendimą.
Ingredientai
- kalakutienos maltos
- sviestinio moliūgo
- burokėlių šviežių, nevirtų
- svogūno
- 1 kiaušinio nebūtina
- lydyto sviesto kepimui
- 1 skiltelės česnako
- alyvuogių aliejaus ypač tyro
- acto, natūralaus
- medaus pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- kalendros miltelių pagal skonį
- persilado prieskonių pagal skonį – jame yra druskos, todėl papildomai druska nebūtina
Gaminimo žingsniai
Maltinukai
- Į maltą kalakutieną įtarkuojame turimų daržovių. Šį kartą naudotas sviestinis moliūgas bei svogūnas.
- Įmušame kiaušinį. Jis nebūtinas, bet gerai "suklijuoja" daržoves,
- Įberiame persilado mišinio, druskos, pipirų, česnako.
- Apkepame keptuvėje, įpilame karšto vandens ir truputį patroškiname.
Salotos
- Šviežius, nevirtus burokėlius sutarkuojame.
- Užpilame ypač tyro alyvuogių aliejaus, šlakelį natūralaus acto, česnako, druskos, pipirų, kalendros miltelių ir medaus. Prieskonių daugiau naudokite savo porcijai, vaikams – saikingai.
- Sumaigome salotas rankomis ir paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti.
- Pateikiant lėkštėje galima įdėti šviežių mėgstamų salotų lapelių.Recepto autorė: Raminta