800mldaržovių sultinio, galite naudoti savo virtą koncentruotą, tada reikės mažiau
500mlvandens. kiekį reguliuokite pagal norą, vanduo kalorijų neturi. Pilsite daugiau, bus skysta sriuba, pilsite mažiau – tirštesnė
400gdžiovintų žirnių, skaldytų ar pilnų. Juos nuploviau ir pamerkiau brinkti. Skaldytų nebūtina mirkyti, tik pamirkius jie labai greitai išverda. O neskaldytus mirkyti rekomenduoju apie parą ar bent 12 val.
300gmorkų
200gpievagrybių
70gsvogūnų
4skiltelių česnako
5gimbiero
3v.š.alyvuogių aliejaus
1v.š.ciberžolės
druskos,pagal skonį
pipirų,pagal skonį
lydyto sviesto, kepimui
Gaminimo žingsniai
Į puodą įpilame aliejaus ir įjungiame viryklės vidutinę kaitrą. Suberiame smulkintus svogūnus ir morkas.
Kepame maišydami apie 4 minutes, kol svogūnas taps skaidrus. Jei matysite, kad per mažai riebalų – tai arba jų pagal poreikį dar pilkite arba mažais kiekiais daržovių sultinio.
Suberiame smulkintus česnaką, imbierą, ciberžolę ir grybus. Pakaitiname 3 minutes.
Padidiname kaitrą ir užverdame. Tada sumažiname ugnį iki mažos ir verdame 20 minučių arba tol, kol žirniai pasieks norimą minkštumo lygį. Aš viriau maždaug tiek, bet paskui išjungiau ir palikau skoniams susigulėti.
Pagal skonį pagardiname pipirais.
Patiekiant labai skanu, bet nebūtina:– kalendros lapai, tinka ir petražolės ar smulkiai kapoti švieži laiškiniai česnakai– saulėgrąžų sėklos, lengvai pakepintos sausoje keptuvėje. Pakanka, kad jos vos pagelsta, bet neturi paruduoti!Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė