Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Žaliųjų lęšių makaronai su pievagrybiais
Vaida Kurpienė
Mėgstate makaronus, tačiau netoleruojate glitimo? Turime išeitį- žaliųjų lęšių makaronai! Skonis gana panašus į įprastus makaronus, tačiau jie šiek tiek kietesni. Virimo laikas vos ilgesnis, bet verta palaukti porą minučių ilgiau. Skanaus!
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
10
minutes
min
Gaminimas
10
minutes
min
Iš viso
20
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
1
porcijos
Ingredientai
40
g
žaliųjų lęšių makaronų
4
pievagrybių
0,5
v.š.
lydyto sviesto
druskos
pagal skonį
juodųjų pipirų
pagal skonį
Salotoms
1
morkos
50
g
kaliaropės
0,5
a.š.
citrinos sulčių
druskos
pagal skonį
juodųjų pipirų
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Jie turi būti vidutinio kietumo.
Pievagrybius apkepame keptuvėje ant lydyto sviesto ir pagardiname prieskoniais.
Makaronus sumaišome su keptais pievagrybiais.
Salotoms morką ir kaliaropę sutarkuojame stambia trintuve, apšlakstome citrinos sultimis ir paskaniname prieskoniais.
Recepto autorė Ernesta Rakauskienė
---
Daržovės, Nuo 1 metų, Šviežios daržovės