Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Sumuštinis su moliūgu
Vaida Kurpienė
Moliūgų nepatariama ilgai virti ar troškinti, nes jų aukštas glikeminis indeksas. Geriausia pabarsčius kmynais arba/ir kietuoju sūriu juos pakepti orkaitėje, kad vos paminkštėtų.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
5
minutes
min
Gaminimas
10
minutes
min
Iš viso
15
minutes
min
Pusryčiams
Europietiška
1
porcijos
Ingredientai
110
g
moliūgo
90
g
avižinės duonos
8
g
sviesto
duonos patepimui
5
g
lydyto sviesto
kepimui
sezamo sėklų
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Duoną patepame sviestu.
Moliūgą supjaustome riekelėmis ir trumpai pakepame keptuvėje ant trupučio lydyto sviesto. Dedame ant duonelės.
Jei norisi, sumuštinį pabarstome mėgstamomis sėklomis.
---
Daržovės, Nuo 1 metų