Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Šalta trinta pomidorų ir paprikų sriuba
Vaida Kurpienė
Siūlome pasigaminti šaltą pomidorų sriubą. Ji puikiai tinka karštomis vasaros dienomis, o ypač tada, kai savo šiltnamyje turite daug skanių ir sultingų pomidorų.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
10
minutes
min
Gaminimas
10
minutes
min
Iš viso
20
minutes
min
Pagrindinis patiekalas, Sriuba
Europietiška
2
porcijos
Ingredientai
3
pomidorų
1
agurko
¼
paprikos
2
a.š.
moliūgų sėklų aliejaus
arba alyvuogių
šlakelio
citrinos sulčių
česnako
pagal skonį
druskos
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Pomidorus nuplauname, perliejame verdančiu vandeniu ir nuimame odelę.
Agurką nulupame ir supjaustome.
Iš paprikos išimame sėklas ir supjaustome.
Visas daržoves sutriname trintuvu.
Gautą sriubą pagardiname druska, smulkintu česnaku, įpilame citrinos sulčių ir aliejaus, gerai išmaišome.
Paruoštą sriubą valandai paliekame šaldytuve, kad atšaltų ir pasiskirstytų skoniai.
Recepto autorė: Giedrė Renevė
---
Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų