Kai dukra gaminame šį patiekalą apsikrauname visą stalą daržovėmis ir kiekvienas gaminame sau skirtingus. Manau, tai puiki idėja vaikams, kurie mažiau valgo daržovių. Gaminimas lyg žaidimas ir valgyti pačiam susisukus labai skanu. Suktinukai su įdaru – labai patogus maistas neštis į mokyklą užkandžiui.
50gsvogūnų laiškųnebūtinai, paįvairinimui tinka ir žalių salotų lapų, špinatų, mėtų, šviežio baziliko. Improvizuokite!
50gstikliniai makaronaiišsivirkite jų labai nedaug, skalsiai naudojasi.
50gsojų varškės (tofu)
20gžalumynųpavyzdžiui: 10 g petražolių, 10 g kalendros
Ryžių paplotėliaišio galite nusipirkti didelių parduotuvių rytietiško maisto skyriuose.
Galima improvizuotipridėti kitokių daržovių - jūros gėrybių, virtos mėsos ir visko, kas tik „šauna“ į galvą. Vietnamiečiai į vidų deda vištieną, krevetes. Lengvai apkepkite mėsą ar jūros gėrybes su mėgstamais prieskoniais, ar pavyzdžiui, su pievagrybiais.
10gsojos padažas
10gžuvies padažas
Gaminimo žingsniai
Viską supjaustome vienodo ilgio šiaudeliais ir sudedame į lėkštę.
Ant stalo paklojame drėgną rankšluostį (aš naudoju popierinį) ir pastatome dubenį vandens.
Paplotėlį pamirkome vandenyje ir dedame ant rankšluosčio.
Ant paplotėlio gražiai, vieną šalia kito sudedame daržovių šiaudelius, virtus ryžių makaronus, žalumynus bei sojų varškę.
Sukame paplotėlį su įdaru nuo savęs, užlenkiame galus ir suvyniojame. Pagrindiniai vyniojimo patarimai: neprikraukite per daug įdaro, užlenkite pirmiausiai šonus ir paspausdami susukite į ritinuką.
Imame suktinuką į ranką, pamirkome patinkančiame padaže ir valgome. Tik venkite dėti juos vieną ant kito - sulips.