Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Purūs cukinijų ir varškės blynai
Vaida Kurpienė
Cukinijų ir varškės blynai gardiems savaitgalio pusryčiams! Juos galite kepti kaip tradicinius blynus keptuvėje, o jei norisi įdomiau – keksiukų formelėse orkaitėje.
5
from 1 vote
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
15
minutes
min
Iš viso
30
minutes
min
Pusryčiams
Europietiška
1
porcijos
Ingredientai
100
g
varškės
100
g
cukinijos
1
vnt.
kiaušinio
20
g
grietinės
arba graikiško jogurto
1
v. š.
viso grūdo avižinių miltų
arba žirnių miltų
1
v. š.
lydyto sviesto
petražolių
pagal skonį
druskos
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Cukiniją sutarkuojame stambia trintuve, sumaišome su žiupsneliu druskos.
Paliekame 5-10 minučių pastovėti, kad cukinija išskirtų sultis, kurias vėliau nusunkiame.
Cukiniją sumaišome su varške, kiaušiniu, miltais, smulkintomis petražolėmis ir išmaišome.
Blynus kepame keptuvėje įkaitintame lydytame svieste arba keksiukų formelėse orkaitėje.
Patiekiame su grietine arba graikišku jogurtu, taip pat tinka su šviežiai keptų obuolių tyre.
Recepto autorė Vaida Kurpienė
---
Daržovės, Nuo 1 metų, Pieno produktai