Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Žalieji lęšiai su morkomis, brokoliais, smidrais
Vaida Kurpienė
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Jokšienė. Ačiū, kad dalinatės.
Spausdinti šį receptą
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2
porcijos
Ingredientai
100
g
lešių
mirkytų per naktį
30
g
sojos pupelių
mamos porcijai
30
g
brokolio
smulkinto
30
g
smidrų
apvirtų
20
g
žiedinio kopūsto
smulkinto
2
vnt.
morkų
pjaustytų kubeliais
2
skiltelės
česnako
smulkinto
1
vnt.
avokado
vidutinio dydžio
1
a.š.
sviesto
lydyto
0,5
vnt.
saldžiosios paprikos
pjaustytos kubeliais
Druskos
pipirų, kanapių sėklų – pagal poreikį.
Gaminimo žingsniai
Lęšiai buvo mirkyti, užvirti ir palikti brinkti apie 5 minutes.
Keptuvėje, ant lydyto sviesto, lengvai pakepinau smulkintas daržoves.
Įpyliau truputi vandens ir patroškinau, kol daržovės suminkštėjo.
Lęšius sudėjau į paruoštas daržoves bei pagardinau druska, pipirais. Viską gerai išmaišiau.
Dukrytei patiekiau su pjaustytu avokadu.
Mano porcija buvo su sojų (edamame) pupelėmis, smidrais bei kanapių sėklomis gardintu avokadu.
Patarimas
Valgė labai skaniai, tik kramtymo procesas buvo ilgas.
---
Ankštiniai, Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų