fbpx

Žalieji lęšiai su morkomis, brokoliais, smidrais ir avokadu

Lęšiai, kaip dažnai juos valgo Jūsų šeimyna? Ar mėgstate? Mes – labai! Mėgstamiausi – žalieji.
Juos pamėgome tada, kai dukrytė atsisakė valgyti mėsą. Kuo ją keisti? Kokius produktus duoti, kad vaikas gautų jam reikalingus mineralus ir vitaminus? Tokie klausimai mane lydėjo kasdien. Ieškojau atsakymų. Ieškojau ir radau.

Pasirodo, kad ankštinių kilmės produktai – tai puiki alternatyva mėsos nevalgantiems ir/ar nemėgstantiems vaikams.

Lęšiai – puikus baltymų ir geležies šaltinis. Apie jų naudą bei virimo-mirkymo ypatumus galite paskaityti šiuose dietistės Vaidos Kurpienės straipsniuose:

?https://www.sulieknek.lt/lesiai-baltymu-ir-gelezies-saltin…/

?https://www.sulieknek.lt/dziovintu-ankstiniu-ruosimo-lente…/

Šiandien varčiau savo senus įrašus internetinėje erdvėje ir negaliu nepasidalinti vienu iš senesnių post’ų (kalba nekoreguota) ?:

“ Šiandien lyja visą rytą…Baisu net nosį į lauką iškišti… Šalta, šlapia, jaučiasi drėgmė.. Bet kaip sakoma ne blogas oras, o netinkama apranga gadina nuotaiką. Išsitraukiau giliai užslėptus guminius batus, pasiėmiau skėtį ir bėgte nulėkiau parsivesti dukrytės iš darželio. Pirmas klausimas, kurį išpyškino pamačius :’ mama, gal neiname namo, o geriau splash’imane per balas?! ‘ Leidau.. Galvojau, kad aš nuo šio veiksmo ušsisuksiu, bet deja buvau priversta šokinėti ir aš. Grįžome šlapios, bet laimingos“.

Na o štai ir pietūs, kuriais tądien palepinau sušlapusią padaužą ir save.

RECEPTUI REIKĖJO:
( orientaciniai kiekiai, 2 porcijos)

?100 g lešių, mirkytų per naktį;
? 30 g sojos pupelių ( mamos porcijai);
? 30 g brokolio, smulkinto;
? 30 g smidrų, apvirtų;
? 20 g žiedinio kopūsto, smulkinto;
? 2 vnt vidutinio dydžio morkų?, pjaustytų kubeliais;
? 2 skiltelės česnako, smulkinto;
? 1 vnt vidutinio dydžio avokado?;
? 1 a.š. lydyto sviesto;
? 0,5 vnt saldžiosios paprikos, pjautytos kubeliais;
? Druskos, pipirų, kanapių sėklų – pagal poreikį.

GAMINIMO EIGA:

1. Lęšiai buvo mirkyti, užvirti ir palikti brinkti apie 5 minutes.
2. Keptuvėje, ant lydyto sviesto, lengvai pakepinau smulkintas daržoves.
3. Įpyliau truputi vandens ir patroškinau, kol daržovės suminkštėjo.
4. Lęšius sudėjau į paruoštas daržoves bei pagardinau druska, pipirais. Viską gerai išmaišiau.
5. Dukrytei patiekiau su pjaustytu avokadu.
6. Mano porcija buvo su sojų ( edamame) pupelėmis, smidrais bei kanapių sėklomis gardintu avokadu.
7. Skanaus?

Valgė labai skaniai, tik kramtymo procesas buvo ilgas. Recepto ir nuotraukos autorė Donata Jokšienė. Ačiū, kad dalinatės.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą