Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Raudonųjų lęšių maltinukai su kepintomis morkomis
Vaida Kurpienė
Lęšius rekomenduojama valgyti sergantiesiems širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu, taip pat tiems, kurie skundžiasi virškinimo problemomis. Juose gausu ląstelienos ir beveik nėra riebalų.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
25
minutes
min
Gaminimas
15
minutes
min
Iš viso
40
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2
porcijos
Ingredientai
80
g
lęšių
raudonųjų, virtų
50
g
morkų
1
kiaušinio
30
g
svogūno
1
v.š.
lydyto sviesto
1
v.š.
miltų
pilno grūdo
1
žiupsn.
kumino
1
žiupsn.
druskos
Gaminimo žingsniai
Morką sutarkuojame.
Svogūną susmulkiname.
Daržoves kartu pakepame ant lydyto sviesto.
Virtus lęšius sutriname.
Sumaišome trintus lęšius, kepintas daržoves, kiaušinį, miltus ir prieskonius.
Suformuojame mažus kepsnelius ir lėtai kepame ant lydyto sviesto, kol apskrunda iki auksinės spalvos.
Recepto autorė Vanda Unčiūrienė
---
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 1 metų