Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kugelis su kepintais pievagrybiais
Vaida Kurpienė
Kugelis – tikras rudens stalo karalius, juo pakvimpa visi namai, o būsimiems valgytojams nereikia baimintis, jog kugelis iširs (kaip cepelinai) ar nuvargins prie keptuvės trypčiojantį kepėją (kaip bulviniai blynai).
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
50
minutes
min
Iš viso
1
hour
hr
5
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
1
porcijos
Ingredientai
150
g
bulvių
50
ml
pieno
1
kiaušinio
25
g
svogūno
10
g
pievagrybių
10
g
grietinės
5
g
lydyto sviesto
1
skiltelės
česnako
žiupsn.
druskos
žiupsn.
pipirų
Gaminimo žingsniai
Sutarkuojame bulves, svogūną ir česnaką.
Ant tarkuotos masės užpilame verdantį pieną.
Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
Pagardiname prieskoniais ir vėl išmaišome.
Paruoštą masę pašauname į 170°C orkaitę, 45 minutėms.
Kol kepa, įkaitiname keptuvę su sviestu.
Pakepiname smulkintus pievagrybius apie 5 minutes.
Iškeptą kugelį serviruojame su kepintais pievagrybiais ir grietine.
Recepto autorė Donata Vaišnoraitė
---
Nuo 3 metų