Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Avinžirnių ir pomidorų troškinys su špinatais
Vaida Kurpienė
Kadangi artėja ruduo ir vėsesni orai- maisto poreikis ima keistis. Norisi kažko šildančio ir skanaus. Šiandien bandžiau replikuoti, Sevilijoje valgytą patiekalą tapą - avinžirnių ir špinatų troškinį.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
15
minutes
min
Iš viso
30
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3
porcijos
Ingredientai
200
g
konservuotų pomidorų
savo sultyse
200
g
avinžirnių
virtų
4
saujų
špinatų
1
svogūno
4
skiltelių
česnakų
1
v. š.
lydyto sviesto
1
a. š.
kumino sėklų
1
a. š.
paprikos miltelių
druskos
pagal skonį
juodųjų pipirų
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Keptuvėje ant lydyto sviesto lengvai pakepame susmulkintą svogūną ir česnaką.
Sudedame pomidorus.
Pagardiname prieskoniais ir viską išmaišome.
Sudedame špinatus ir patroškiname apie 2 minutes, kol špinatai suminkštės.
Suberiame virtus avinžirnius, viską gerai išmaišome ir paliekame šiek tiek pastovėti.
Troškinį skanu valgyti su raugintų kopūstų ir burokėlių salotomis, pagardintomis šlakeliu citrinos sulčių ir alyvuogių aliejumi.
Recepto autorė Donata Vaišnoraitė
---
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.