Perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame nakčiai.
Ryte praplauname, pasūdome ir užverdame.
Išjungiame viryklę ir paliekame brinkti. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
Razinas užmerkiame vandenyje.
Nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis.
Į trintuvą sudedame: varškę, bananus, vanilę, druską, citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę, 1 kiaušinį ir viską gerai ištriname iki vientisos konsistencijos.
Į masę įmaišome išbrinkusias kruopas, nusunktas razinas, likusius kiaušinius ir viską gerais išmaišome.
Gautą tešlą sukrečiame į lydytu sviestu pateptą ir džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.Recepto autorė Ernesta Bazarauskienė