Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Avinžirnių humusas su daržovių lazdelėmis
Vaida Kurpienė
Lengvas ir maistingas užkandis, kurį tinka valgyti su įvairiausiomis šviežiomis daržovėmis, o svarbiausia - patiks ir mažiesiems. Skanaus!
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
30
minutes
min
Iš viso
45
minutes
min
Užkandžiai
Europietiška
3
porcijos
Ingredientai
200
g
avinžirnių
1
vnt.
saldžiosios paprikos
2-3
v. š.
skysčio nuo avinžirnių
2
v. š.
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1
skiltelės
česnako
druskos
pagal skonį
pipirų
pagal skonį
paprikos prieskonių
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Iš vakaro užmerkiame avinžirnius, kitą dieną juos išverdame.
Papriką supjaustome kubeliais.
Sudedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus, pabarstome prieskoniais.
Kepame 160 C laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
Atvėsusius avinžirnius ir papriką sudedame į smulkintuvą.
Ten pat sudedame česnaką, pipirus, druską, paprikos prieskonius ir įpilame alyvuogių aliejų bei skystį nuo avinžirnių.
Viską susmulkiname iki vienalytės konsistencijos.
Patiekiame su supjaustytais lazdelėmis agurkais, morkomis ir moliūgais.
Recepto autorė Raminta
---
Ankštiniai, Nuo 8 mėn., Šviežios daržovės