Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Morkų apkepas su saulėgrąžų ir moliūgo sėklomis
Vaida Kurpienė
Apkepas iškepa drėgnas ir kvapnus, o jį valgome su šviežiomis daržovėmis ar raudongūžio kopūsto salotomis.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
20
minutes
min
Gaminimas
30
minutes
min
Iš viso
50
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3
porcijos
Ingredientai
450
g
morkų
tarkuotų
80
g
saulėgrąžų
lukštentų
80
g
moliūgo sėklų
4
v. š.
natūralaus jogurto
2
v. š.
ispaninio šalavijo sėklų
chia
6
skiltelių
česnako
1
v. š.
lydyto sviesto
druskos
pagal skonį
pipirų
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Ispaninio šalavijo sėklas sumaišome su jogurtu ir paliekame išbrinkti 15 minučių.
Morkas sutarkuojame stambia trintuve.
Pašildome keptuvėje ant lydyto sviesto kartu su smulkintu česnaku ir prieskoniais apie 2 minutes.
Morkas sudedame į smulkintuvą (blenderį) ir susmulkiname, bet nepadarome tyrės.
Moliūgo ir saulėgrąžų sėklas įdedame į smulkintuvą (blenderį) ir susmulkiname, kad gautume rūpius trupinius.
Sėklų trupinių masę sumaišome su paruoštomis morkomis.
Gautą masę dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, o apkepą uždengiame kepimo popieriumi iš viršaus.
Kepame 170 C orkaitėje apie 20 minučių. Tada atidengiame apkepą ir dar kepame 5 minutes, kol jis gražiai apskrus.
Recepto autorė Donata Vaišnoraitė
---
Daržovės, Nuo 3 metų, Šviežios daržovės