Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Viso grūdo spagečiai su tahini padažu
Vaida Kurpienė
Labai mėgstu pilno grūdo makaronus, tačiau valgau retai. Šiandien jiems atradau nuostabų padažą su tahini ir špinatais. Jaučiu, kad toks patiekalas su skirtingomis daržovėmis bus dažnas svečias mano virtuvėje.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
5
minutes
min
Gaminimas
15
minutes
min
Iš viso
20
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
1
porcijos
Ingredientai
40
g
makaronų
viso grūdo
9
vnt.
lazdyno riešutų
20
g
špinatų
Padažui:
1
saujos
špinatų
2-3
v. š.
vandens
1-2
v. š.
citrinos sulčių
1
v. š.
sezamų pastos
pvz. „Tahini“
1
v. š.
krapų
1
skiltelės
česnako
druskos
pagal skonį
pipirų
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Ingredientus skirtus padažui sudedame į smulkintuvą (blenderį) ir triname iki vientisos konsistencijos.
Į išvirtus ir nusunktus makaronus įdedame porą šaukštų padažo ir gerai išmaišome.
Sudedame špinatus, lazdyno riešutus ir pagardiname maltais pipirais.
Valgome su termiškai neapdorotomis salotomis. Pavyzdžiui morkų su kanapių aliejumi, lukštentomis kanapėmis ir špinatų lapeliais.
Recepto autorė: Donata Vaišnoraitė
---
Be pieno, Nuo 1 metų