Dažnai iškyla klausimas, bulves kepti, virti ar valgyti termiškai neapdorotas? Lupti, ar valgyti su lupena? Pasirodo, bulvės virtos ar keptos orkaitėje su lupena – sveikiausios. Svarbu, kad jos būtų kramtomos konsistencijos, neperkeptos.
200g gluosninių kreivabudžių tinka šitaki grybai, voveraitės ar kiti miško grybai
2 avokadų
3skiltelių česnako
½a.š. lydyto sviesto
druskos pagal skonį
juodųjų pipirų maltų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Įkaitiname orkaitę iki 170 C laipsnių.
Gerai nuplautas bulves aštriu peiliu pjaustome kaip armonikėles.
Apšlakstome lydytu sviestu ir pagardiname prieskoniais.
Kepame karščiui atspariame inde, kol bulvės suminkštėja ir gražiai apskrunda. Kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio. Svarbu, kad bulvės neperkeptų.
Keptuvėje, ant lydyto sviesto, lengvai pakepame grybus bei smulkintus česnakus.
Bulves patiekiame su sultenės ir burokėlių lapelių salotomis bei avokadu.