Cukinijas sutarkuojame stambia trintuve, pabarstome žiupsneliu druskos, išmaišome ir paliekame šiek tiek pastovėti, kad išsiskirtų skystis.
Nusunkiame susidariusį skysčio perteklių.
Varškę sutriname su smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos konsistencijos.
Į varškę įmušame kiaušinius, įberiame druskos žiupsnelį ir išplakame.
Tada į masę suberiame avižų sėlenas, stambia trintuve sutarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną ir česnaką.
Gautą masę sukrečiame į lydytu sviestu pateptą kepimo indą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Tuo metu paruošiame salotas – sumaišome susmulkintus burokėlių lapus, špinatus, pagardiname prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.Recepto ir nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
--- Daržovės, Nuo 1 metų, Pieno produktai, Šviežios daržovės