Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Žaliųjų grikių duona su sėklomis
Vaida Kurpienė
Smagu pradėti rytą valgant sotų sumuštinį - iškeptos duonos riekelę, patepame sviestu, uždedame ant viršaus moliūgo gabaliuką, alyvuogę ir pabarstome sezamo ir kanapių sėklomis. O kaip priedas mėgstamos kvapnios arbatos puodukas. Skanaus!
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
12
hours
hrs
Gaminimas
2
hours
hrs
Iš viso
14
hours
hrs
Garnyras, Priešpiečių dėžutė
Europietiška
6
porcijos
Ingredientai
300
g
žaliųjų grikių
neskrudintų
200-250
ml
vandens
50
g
ispaniško šalavijo sėklų
chia
1
saujos
saulėgrąžų sėklų
1
saujos
moliūgo sėklų
1/2
a. š.
kepimo miltelių
1
a. š.
druskos
1
a. š.
kmynų
Gaminimo žingsniai
Pusę nurodyto kiekio žaliųjų grikių užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti per naktį, kitą dalį sumalame kavamale.
Ispaninio šalavijo (chia) sėklas ir kmynus taip pat užmerkiame vandenyje nakčiai.
Saulėgrąžų ir moliūgo sėklas perliejame verdančiu vandeniu.
Visus ingredientus sumaišome, įpilame vandens, dar kartą išmaišome, gausime tirštos konsistencijos masę, kurią paliekame šiek tiek išbrinkti.
Gautą tešlą sukrečiame į kepimo indą ir pabarstome kmynais.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Recepto autorė: Birutė Vitkauskienė
---
Kruopos, Nuo 1 metų