Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Žaliųjų lęšių troškinys su morka, žiediniu kopūstu
Vaida Kurpienė
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
10
minutes
min
Gaminimas
15
minutes
min
Iš viso
25
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2
porcijos
Reikės
Puodas
Ingredientai
70
g
žaliųjų lęšių
sausų
½
vnt
morkos
nevirtos
50
g
žiedinio kopūsto
nevirto
¼
vnt
paprikos
druskos
pagal skonį
pipirų
pagal skonį
česnako granulių
pagal skonį
2
v. š.
kokoso pieno
18 proc. riebumo
Gaminimo žingsniai
Užmerkiame lęšius. Geriau mirkyti apie 10 val. jeigu nėra laiko, užteks ir valandą.
Nupilame vandenį nuo lęšių, praplauname, užpilame reikiamu kiekiu vandens, paverdame lęšius apie 5 minutes.
Kol verda lęšiai, susitarkuojame morką ir susmulkiname nedideliais gabalėliais papriką.
Į pavirusius lęšius suberiame tarkuotą morką, žiedinio kopūsto žiedinėlius, smulkintą papriką.
Suminkštėjus daržovėms įberiame druskos, pipirų, česnako granulių.
Gardiname kokoso pienu.
---
Ankštiniai, Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų