Žirnelių tyrė - puikus pasirinkimas norintiems, kad vaikų mityba būtų ne tik skani, bet ir įvairi. Vaikų mityboje įprastai mažai cholorofilo, t.y. žalios spalvos daržovių. O ji būtina kaip ir suaugusiam, taip ir vaikeliui. Įveskite į racioną ne tik žirnelius, bet ir brokolius bei špinatus.Pasternokas puiki bulvės pamaina su saldžiu prieskoniu. Mano mažasis vyrukas net virpėdavo iš malonumo gavęs pastenokų. Pirkdavome nuolat.
25gžirneliųšaldytų. Žinoma, jei sezonas rinkitės šviežius. Jei yra galimybė rinkitės garuose apdorotus šaldytus. Tokie turės daugiau vitaminų.
1/4pastarnokovidutinio dydžio
Gaminimo žingsniai
Nulupame pastarnoką, supjaustome gabalėliais ir verdame apie 10-15 minučių, kol suminkštės.
Sudedame į puodą žirnelius ir paverdame apie 5 min. Viską galima gaminti ir ant garų, tuomet bus dar sveikiau.
Daržoves sudedame į maisto smulkintuvą. Jei gauname per tirštą košę - įpilame šilto vandens ir smulkiname iki vientisos masės.
Patarimas
Jei vaikas jau vyresnis ar matome, kad greitai išalksta, įdėkime papildomai šaukštelį kokybiško aliejaus, pavyzdžiui, ypač tyro (extra virgin) alyvuogių, šalto spaudimo kanapių ar linų sėmenų ar tiesiog natūralaus sviesto.
--- Ankštiniai, Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.