Vaikams taip norisi deserto, tikrai galima, tik pasirinkime vertingesnį variantą. Keksiukai desertui puikiai tiks, naudokite jiems tik pilno grūdo miltus.
100mlavižų ar kito augalinio pienoJei pienui nealergiškas galite keisti ir natūraliu karvės pienu.
2kiaušiniai
50grazinų
300mlpilno grūdo speltos miltų
1a.š.maltų meduolių prieskoniųGalite pasidaryti jų mišinį patys iš maltų gvazdikėlių imbierų, žvaigždinio anyžiaus, kardamono bei cinamono
2a.š.kepimo miltelių
Gaminimo žingsniai
Sviestą ištirpiname puode ir nukeliame nuo viryklės.
Į puodą įdedame agavų sirupą arba cukrų, supilame avižų pieną ir gerai išmaišome.
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių, trynius suverčiame į bendrą masę, o baltymus išplakame iki putų.
Puode esančius produktus sumaišome su išplaktais kiaušinio baltymais, supilame miltus, prieskonius, kepimo miltelius, gerai išmaišome, kol tešlos konsistencija taps panaši į grietinės.
Jei tešla per skysta, įpilame daugiau pilno grūdo miltų.
Keksiukų formeles pripildome gauta mase iki pusės, į kiekvieną formelę įdedame po 3-4 razinas.
Kepame +175 C orkaitėje apie 25 minutes, kol keksiukai patamsės.